Overslaan en naar de inhoud gaan

Artiest en/of freelancer in de culturele of creatieve sector?

“Als SBK biedt Ritmo Art je de vrijheid & flexibiliteit van een zelfstandige, laat je vrij in de keuze van je opdracht én geeft je de volledige sociale bescherming van een werknemer.
”

 

Ben jij een creatief talent? Een kunstenaar, artiest of freelancer? Afgestudeerd in de kunsten of al jaren in het vak? Dat je in deze sector soms verdwaalt in het bos van wetten en regels is geen schande. Bovendien passen je projecten vaak niet in een duidelijk hokje, werk je voor verschillende opdrachtgevers aan wie je kan factureren én is het best mogelijk dat een zelfstandige statuut op dit moment niet aan jou is besteed.

Net als een zelfstandige kan je zelf voor je opdrachtgevers kiezen, je prijs onderhandelen en inhoudelijke afspraken maken. De rest is voor ons: van contracten en facturen, tot je arbeidsongevallenverzekering, vakantiegeld, sociale zekerheidsbijdrage, ...

Als erkend Sociaal Bureau voor Kunstenaars (SBK) zit kunst ons in de genen. Wij begrijpen dan ook als geen ander wat jij nodig hebt. Zo kan jij je 100% focussen op je creatieve ‘werk’.

Jij geniet van:

 • Volledige artistieke vrijheid
   
 • Deskundig advies en persoonlijke begeleiding
   
 • Een wettelijk beschermd statuut
  (Tijdens je opdracht zijn wij je ‘werkgever’. Zo geniet jij van alle sociale voordelen van een werknemer in loondienst.)
   
 • Geen gedoe meer met verschillende documenten
  (Al dat papierwerk maakt deel uit van ònze job - niet van de jouwe!)
   
 • Een correcte uitbetaling
   
 • Transparante facturatie naar jouw opdrachtgevers

Onze specialisatie: artiesten, freelance medewerkers, technisch en uitvoerend personeel en studenten binnen cultuur, podiumkunsten, muziek, langspeelfilm, audiovisuele sector, pers,…

Kortom: Jij schittert in jouw job, terwijl wij alles voor je regelen. Samen leveren we een topprestatie!

Niet zeker of je met jouw beroep terecht kan bij Ritmo Art? Vraag het hier meteen aan één van onze specialisten >

Enjoy your (Art) Job!

 

HOE GA JE TE WERK?

1 Schrijf je in

Inschrijven is gratis en niet-bindend. Het kan via e-mail, telefoon of in één van onze Ritmo Art-kantoren.

2 Geef je opdracht door

Bel ons of stuur ons een mailtje. Meer hoef je niet te doen. Zorg er wel voor dat dit voor de aanvang van je opdracht gebeurt. Dit kan tijdens onze kantooruren, maar ook na de uren is er een permanentie-dienst beschikbaar. Wij staan dus altijd voor je klaar.

3Onderteken je digitale contract

Je bent wettelijk volledig in orde om aan de slag te gaan. Tijdens je opdracht is Ritmo Art jouw officiële werkgever: je werkdag is correct ingeschreven, je arbeidsongevallenverzekering is in orde - kortom: jij kan je werk doen, zonder zorgen.

4 Ontvang je loon op tijd

Wij zorgen voor een factuur naar de opdrachtgever en garanderen een stipte wekelijkse uitbetaling!Tip: Tijdens de kantooruren ben je steeds welkom met al je vragen of een gesprek over jouw unieke situatie.