Overslaan en naar de inhoud gaan

Toost op het cultuurseizoen met Dopper®: jouw eindejaarsgeschenk

Het doek is gevallen over het culturele seizoen 2017-2018. Wat hebben we genoten van de vele concerten, voorstellingen en producties. Aan alle artiesten, kunstenaars, freelancers en opdrachtgevers: dank je wel voor een inspirerende samenwerking! Daar drinken we graag een glaasje op. Of liever: bottle. Want Ritmo Art trakteert je graag op een unieke Dopper®, jouw eindejaarsgeschenk.

27 juni 2018

Afgestudeerd en starten als freelancer? Dit moet je weten.

Afgestudeerd en zin om je eerste stappen in de professionele wereld te zetten? Ben je van plan om als artiest of freelancer aan de slag te gaan? Maar is die wereld voor je onbekend terrein? Dan helpen wij je bij Ritmo Art om deze drastische omwenteling in je leven zo gemakkelijk mogelijk te maken.
18 juni 2018

Heb ik recht op vakantiedagen en vakantiegeld?

Ben je aan de slag als artiest of freelancer bij Ritmo Art? Dan bouw je automatisch vakantiedagen op voor het volgende jaar. Het maakt niet uit of je als artiest, bediende of arbeider aan de slag gaat. Hoe meer dagen je dit jaar werkt, hoe meer vakantiedagen je volgend jaar in het vooruitzicht hebt. Details over de berekening van je vakantiegeld en vakantiedagen ontdek je hier.
22 mei 2018

Acteur.be biedt je een eerste gratis inschrijvingsjaar!

Hoe werkt het? Simpel! Indien je lid bent van Ritmo Art, kan je genieten van een gratis inschrijving gedurende het eerste jaar. Dat doe je door je te registreren op Acteur.be voor 30 juni 2018, en gebruik te maken van de code RITMOART18 bij je inschrijving. Lees er hier meer over.
22 mei 2018

Moederschaps- en vaderschapsverlof voor freelancers en artiesten

Maar hoe zit dat nu precies als jij (of je partner) in verwachting bent van een kindje? Wat zijn je rechten als zwangere vrouw of kersverse ouder als freelancer of artiest?
18 april 2018

“Een Sociaal Bureau voor Kunstenaars”, wat is dat juist?

“Een Sociaal Bureau voor Kunstenaars”, wat is dat juist? Het is een vraag die me als consulent bij Ritmo Art vaak wordt gesteld. Het antwoord op deze vraag kan je hier lezen.
5 april 2018

De Kleine Vergoedingsregeling: what’s in a name

Heb je als artiest af en toe een kleinere opdracht, tegen een eerder lage vergoeding? Dan heb je misschien al gehoord van de Kleine Vergoedingsregeling (KVR).

5 maart 2018

Alles wat je moet weten over wettelijke feestdagen

 

Werk je voltijds, deeltijds, via uitzendarbeid of met een vast contract voor (on)bepaalde duur? Maakt niet uit of je arbeider of bediende bent. In België hebben álle werknemers recht op een aantal wettelijke feestdagen. Alles wat je erover moet weten lees je hier.  

12 februari 2018

Wat brengt 2018?

Om jullie alvast voor te bereiden op een volgend jaar zetten we nog enkele dingen op een rijtje die je (misschien) nog niet wist.
22 januari 2018

Projectsubsidie: Eerste indiendatum 15/01/2018. Ben jij er klaar voor?

Heb je een kunstproject in het vooruitzicht vanaf mei 2018, of wil je in het komende jaar een uitgebreid onderzoekstraject doen binnen je kunstpraktijk? Dan klim je best snel in de pen, voor het schrijven van je subsidiedossier.
22 december 2017

Heb ik recht op een eindejaarspremie?

Kan jij als artiest, freelancer of kunstenaar (uitzendkracht) rekenen op een eindejaarspremie? Ontdek het hier.
13 november 2017

Waarom muziek op het werk je productiviteit verhoogt

Muziek doet iets met ons. Vrolijke deuntjes maken ons goedgezind: onderweg in de file, tijdens een opdracht, onze wekelijkse workout of op een feestje met vrienden. Maar – en dat verwacht je misschien niet meteen – ook op het werk ‘speelt’ muziek een interessante rol!
23 oktober 2017

Ritmo Art verlengt partnership met De Roma

Ritmo Art verlengt de samenwerking met de Antwerpse cultuurhotspot De Roma met een jaar. Als sociaal bureau voor kunstenaars, artiesten en opdrachtgevers zetten we met veel plezier onze schouders onder het cultureel-sociaal aanbod van De Roma.
9 oktober 2017

The-Gallery: ASAP Foundation en Stad Genk bieden kunstenaars een laagdrempelig platform

Op 7 september opent in het centrum van Genk een nieuwe stadsgalerij. The-Gallery, een initiatief van ASAP Foundation en Stad Genk, stelt op een laagdrempelige manier kunst en ambacht tentoon. De nieuwe galerij pakt meteen uit met een grote naam: kunstfotografe Liesje Reyskens.
11 september 2017

Maak je contract bij Ritmo Art ook in orde buiten de openingsuren

Geen 9 to 5-job voor jou? Voor je sociaal bureau voor kunstenaars en opdrachtgevers ook niet! Onze Ritmo Art-deuren sluiten dan wel om 17.30 uur, wij blijven 24/7 beschikbaar voor je.
22 maart 2017

Teken je contract voortaan digitaal

Ga je aan de slag als artiest/uitzendkracht? Dan moet je arbeidsovereenkomst ondertekend zijn vóór aanvang van de job. Om die administratie vlot te laten verlopen, schakelt Ritmo Art deze maand helemaal over op e-signing van alle contracten.
6 maart 2017

Vanaf 2017 mogen studenten 475 uren aan de slag

Goed nieuws voor studenten! Vanaf 1 januari 2017 laat de overheid jobstudenten toe om 475 uren per jaar te werken. Dat betekent dat de uren en niet de dagen worden geteld. Dus: meer zakgeld voor heel wat studenten!
28 december 2016

Ritmo Art nieuwe partner van DE ROMA

De Roma speelt sinds 2003 een hoofdrol in het Borgerhoutse buurtleven. Na 20 jaar leegstand bouwden honderden vrijwilligers de oude majestueuze zaal op tot wat het gebouw betekende in zijn glorieperiode: een bioscoop annex variétézaal met spektakelshows, galabals, toneelvoorstellingen en prijsuitreikingen. Zoveel passie en liefde voor het culturele vak, daar draagt Ritmo Art graag een steentje aan bij!
5 oktober 2016

Ontdek wat een kopje koffie met Ritmo Art kan doen voor je culturele projecten!

Als opdrachtgever in de culturele sector eisen duizend en één (creatieve) dingen je aandacht op. Vervelende afleiding – zoals alle paperassen van je cast en crew – kan je best missen. Wat je wél kan gebruiken is een kopje koffie én een goed gesprek daarover met Ritmo Art. Zo geef je niet alleen jezelf, maar ook je creatieve projecten een (cafeïne)boost!
16 september 2016

Een nieuw kantoor voor Ritmo Art in Brussel!

Gloednieuw kantoor in onze hoofdstad!

Jawel, je leest het goed. Bij Ritmo Art beweegt er heel wat. Naast enkele wijzigingen in het team van Antwerpen volgt er ook een Ritmo Art-kantoor in onze hoofdstad. Zo krijgen artiesten, freelancers en opdrachtgevers nog meer kans op een perfecte ondersteuning.

Ritmo Art werkt nu al een tijdje onder de vleugels van ASAP. Naast een nieuwe, frisse wind betekent dit ook dat ook Ritmo Art kan rekenen op een uitgebreider netwerk. Een logische stap dus om ook in het artistieke Brussel verder uit te breiden.

2 december 2015

Enjoy your Job bij Ritmo Art!

Sinds april werkt Ritmo onder de vleugels van uitzendgroep ASAP. Geen toevallige keuze. ASAP is een gerenommeerd familiebedrijf met een sterk uitgebouwd nationaal kantorennetwerk. Bovendien zijn de uitgebreide uitzendexpertise en HR-diensten van ASAP de perfecte aanvulling op de specialisaties van Ritmo. Alle Ritmo-kantoren krijgen vanaf januari 2016 dan ook een ASAP-jasje.

2 december 2015