Overslaan en naar de inhoud gaan

Heb ik recht op vakantiedagen en vakantiegeld?

Heb ik recht op vakantiedagen en vakantiegeld?

Ben je aan de slag als artiest of freelancer bij Ritmo Art? Dan bouw je automatisch vakantiedagen op voor het volgende jaar. Het maakt niet uit of je als artiest, bediende of arbeider aan de slag gaat. Hoe meer dagen je dit jaar werkt, hoe meer vakantiedagen je volgend jaar in het vooruitzicht hebt. Details over de berekening van je vakantiegeld en vakantiedagen ontdek je hier.

Artiesten en arbeiders

Vakantiedagen

Het aantal gewerkte dagen én gelijkgestelde dagen bepalen het aantal vakantiedagen voor volgend jaar. Hoeveel dagen je effectief mag opnemen, is afhankelijk van het stelsel waarin je werkte. Meer weten? Op de website van de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie ontdek je op hoeveel vakantie je precies mag rekenen per gewerkte dag.

Vakantiegeld

Je prestaties dit jaar bepalen ook het bedrag van je vakantiegeld voor volgend jaar. Wij doen per contract bij Ritmo Art een storting naar de Rijksdienst voor Jaarlijkse Vakantie. Deze stort dat bedrag in mei of juni op je rekening. Helemaal op tijd voor je zomerbreak! Je kunt je saldo altijd bekijken via de site van de RJV.

Bedienden

Vakantiedagen

Werk je als bediende, dan verloopt de berekening van jouw vakantiedagen net iets anders. Ditmaal zijn het aantal gewerkte maanden (of eventueel delen van gewerkte maanden) in het voorafgaande jaar bepalend voor het jaar nadien. Heb je vorig jaar een volledig jaar gewerkt, dan heb je recht op 4 weken vakantie.

Vakantiegeld

Als uitzendkracht-bediende krijg je op het einde van elke arbeidsovereenkomst het vakantiegeld van het volgende jaar al in de vorm van ‘vertrekvakantiegeld’. Dit vertrekvakantiegeld ontvang je dus altijd samen met de uitbetaling van je loon. Hou er rekening mee dat jij het jaar nadien geen extraatje ontvangt in mei of juni!

 

Wil je je vakantiegeld en vakantiedagen als uitzendkracht graag in detail bekijken? Maak een afspraak met je Ritmo Art-consulent. We gaan er graag samen met jou even door. Tot gauw.