Overslaan en naar de inhoud gaan

Opdrachtgever in de culturele of creatieve sector?

“Ritmo Art, het erkend Sociaal Bureau voor Kunstenaars, maakt sinds 2016 deel uit van de ASAP HR Group en is sinds 2007 actief als HR-partner in de artistieke en culturele sector. Het beste van 2 werelden, binnen 1 organisatie.”

 

Wanneer je een artiest, creatief talent of technisch medewerker wil tewerkstellen die niet op zelfstandige basis werkt, dan heb je er alle baat bij om je medewerkers te laten vertegenwoordigen door een solide partner. HR kan immers complex en tijdrovend zijn.

Ritmo Art begeleidt je hierbij en neemt over waar nodig. Daarnaast zal Ritmo Art optreden als juridisch werkgever. Wij zorgen voor een volledige loonadministratie van je medewerkers.

Dit alles met de nodige HR-expertise, zo versterken én versnellen we je HR-processen. De HR-consulenten van Ritmo Art hanteren een uniform werkproces en garanderen een kwalitatieve dienstverlening.

Bij ons kan je terecht voor al je opdrachten: muzikanten, costumiers, acteurs, dansers, docenten, (theater)techniekers, scheppende of uitvoerende kunstenaars en nog veel meer.

Loonsimulaties, dimona-aangifte, arbeidsongevallenverzekering, detacheringen, A1 formulieren voor opdrachten in het buitenland, (auteurs)rechten - dit alles en meer, nemen wij voor onze rekening als juridisch werkgever. Zo ben je niet alleen zeker van sublieme creatieve of technische prestaties, maar ook van een 100% waterdichte administratie van je cast en crew!

Nadien ontvang je van ons je factuur én kan je verder vertrouwen op onze gespecialiseerde kennis.

Wij zijn thuis in heel wat sectoren:

 • Podiumkunsten en muziek
 • Film en televisie
 • Reclame
 • Audiovisuele sector
 • Socio-culturele sector
 • Pers en publicatie
 • Grafische kunsten
 • Decorbouw
 • Scenografie
 • Fotografie
 • Ontwerp en creatie
 • …


Hoe ga je te werk

1 Inschrijving

Facturatiegegevens doorgeven kan snel en van op afstand: online, via e-mail of telefoon. Liever persoonlijk contact? Dat kan. Wij komen graag eens bij je op bezoek of je bent ook steeds welkom bij ons op kantoor voor een uitgebreidere bespreking met een kopje koffie. Die eerste keer vervullen wat administratieve formaliteiten zodat je verder kan vertrouwen op een ijzersterke samenwerking.

2 De opdracht

Werkt de artiest/freelancer aan de hand van een planning of verschilt dit per opdracht?
 Wij zorgen voor de goede opvolging van de afspraken tussen jou en je artiest/freelancer, vòòr aanvang van de opdracht - ook voor opdrachten in het buitenland!

3Het contract

Wanneer de artiest/freelancer van ons een arbeidscontract ontvangt, dan krijg je van ons de keuze. Wil je een contract ontvangen per opdracht, per productie, per medewerker, een overkoepelende overeenkomst,…? Wij integreren jouw workflow in onze werkwijze!

4 Factuur

Wij bezorgen jou de factuur en zorgen voor de uitbetaling van het loon aan de artiest/freelancer.

 

Graag een werking op maat?


Wij denken graag mee over het meest vlotte proces. Maak een afspraak en we bundelen onze krachten voor een inspirerende samenwerking. Vergeet niet, in ons verhaal speel jij de hoofdrol.